A Scope mindenekelőtt pozitívan értékeli a „projektfejlesztés és a vállalati eszközmenedzsment területén a nagyon magas színvonalú szakértelmet”. E területek valamennyi folyamatát az IMMOVATION AG vállalatcsoport leányvállalatai valósítják meg. Scope:
„A nagyon magas színvonalú szakértelem különösen a komplex műemlékvédelem alatt álló és felújítandó épületek sikeres megvalósításában mutatkozik meg, ezt jól példázza a kornwestheim-i Salamander-Areal.”
A 3. KG Alapja: Nagyobb biztonság az ingatlanoknak köszönhetően különböző németországi helyszíneken.

Tartós nyereségek az ingatlanoknak és tervek szerinti kifizetéseknek köszönhetően

Az IMMOVATION AG menedzsmentjét a független európai elemző iroda már 2012-ben ’A’ („kiváló színvonal”) minősítéssel látta el. Ez a megítélés most újra megerősítésre került. Az aktuális elemzés a következő területeket vette górcső alá: vállalatszerkezet, menedzsment szakértelme és az Alap jellemzői.

Az erősségek közül a Scope az alábbiakat emelte ki:

· „tartósan pozitív ingatlan értékesítésből származó nyereség”,

· „az Alap terv szerinti kifizetései”, valamint

· „az üzleti- és a negyedéves jelentések magas fokú átláthatósága”.

Kihívások a vállalat számára

A kihívásokat a Scope „ a jelenlegi vállalati növekedés és különösen az ügyvezetés személyi stabilizációja” tekintetében látja.

A vállalat alapítója és pénzügyi vezetője, Dipl.-Kfm. Lars Bergmann, a következőképpen kommentálta ezt a véleményt: „A komplex fejlesztések, mint például a Salamander-Areal, projektfejlesztése és értékesítése terén tanúsított szakmai tapasztalatunkkal már bizonyítottuk egyedi tudásunkat, amit ki akarunk használni további piaci részesedések megszerzéséhez.

Az elmúlt két év során több ügyvezetőségi tagtól történt megválással, melynek személyes és egészségügyi okai voltak, jól megbirkóztunk, mivel a több főből álló ügyvezetői csapat szokatlan helyzetekre is, mint például ez is, fel van készülve”.

A Scope szerint ebben a helyzetben megmutatkozott, hogy „a menedzsment második szintjén a nagyon magas szintű személyi állandóság” „stabilizáló” hatású.

Kitekintés

Az IMMOVATION AG illetve a projektfejlesztések fő finanszírozási forrása a haszonélvezeti jogok kibocsátása. A Scope az építési projektek „banki finanszírozástól való csekély mértékű függőségét” alapvetően pozitívan értékeli.

A jövőben további haszonélvezeti jogok kibocsátását tervezzük. Új zártvégű Alap kibocsátást a német Tőkebefektetési Törvénykönyv (KAGB) szerint belátható időn belül nem tervezzük. Ennek a három meglévő Alapra, melyek közül a 3. KG még 2013 végéig a kihelyezés szakaszában van, a Scope szerint nem lehet kihatása.

Ingatlanokba történő tőkebefektetések iránt érdeklődik?

Fektessen be ingatlanalapjainkon keresztül a Németország gazdaságilag erős régióiban található lakó- és ipari ingatlanokba! További információt az alábbi blog alatt talál: Immobilienfonds 3. KG